Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A meccset vezető Kassai Viktor
  2011-05-29 09:40:25, vasárnap
 
  Kassai Viktor



Hír 24 2011.05.28. 18:11
A BL-döntőt vezető Kassai Viktor készen áll a ,,megtisztelő feladatra", a magyar játékvezető az UEFA honlapjának nyilatkozott. Mint a labdarúgó Bajnokok Ligája játékvezetője, a 35 éves Kassai Viktor elvileg nem adhat nyilatkozatot a mérkőzés előtt, az Európai Labdarúgó Szövetség saját honlapja ez alól kivétel. Természetesen magáról a mérkőzésről Kassai nem beszélhetett, így maradtak az udvarias formulák, bár azt azért elárulta a híresen diplomatikus játékvezető, nem számított arra, hogy ő lesz a spori a Barcelona-Manchester United mérkőzésen.
,,Nem számítottam rá, hogy én kapom a felkérést. Azt viszont hiszem, hogy nem az életkor számít a mi szakmánkban, csak a teljesítmény. A pályán nem kérdezi senki, hány éves vagy és honnan jöttél. Ott csak az számít, hogy jó döntéseket hozz. Ennyi az egész" - mondta Kassai. "Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy végül mi kaptuk ezt a feladatot (a segítők: Erős Gábor és Ring György partjelzők, az alapvonalnál Fábián Mihály és Bognár Tamás tevékenykedik, a tartalék játékvezető Vad II István, ha sérülés történik, Kispál Róbert lesz a beugró). A BL-döntő a meccsek meccse, a foci ünnepe.
Remélem, hogy este a Wembley-stadionba kilátogató szurkolók és a tv-nézők élvezetes meccset, szép játékot látnak majd" - nyilatkozta a magyar játékvezető. "Ami a magyar játékvezetői stábot illeti, nem változtatunk a stíluson, mentálisan és fizikailag is felkészültünk. ,,
Az 1997-ben a Dortmund-Juventus finálét vezető Puhl Sándor szerint Kassainak nincs szüksége tanácsra: ,,Viktor tudni fogja a dolgát". Kassai Viktor nem felejtett el megemlíteni, hogy nem ő, hanem a hétfős magyar bírói csapat kapta a nagy feladatot, aminek természetesen szeretnének megfelelni. A magyar sípmester követné a szép magyar hagyományokat.
,,Palotai Károly kétszer, az eddigi utolsó magyar játékvezető, Puhl Sándor pedig 14 évvel ezelőtt vezette a sorozat fináléját. Büszkék vagyunk nagy elődeinkre, örülünk, hogy tovább folytatódik a hagyomány, szeretnénk az ő színvonalukhoz méltóan tevékenykedni." A tavalyi BL-döntő bírója, az angol Howard Webb is dicsérte magyar kollégáját, aki szerinte már eleget bizonyított.

Howard Webb szerint az UEFA vezetői jó döntést hoztak azzal, hogy Kassai Viktort jelölték a szombati FC Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének.
Kicsit azért aggódom Viktorért, fiatal, de rendkívül tapasztalt bíró - olvasható a Guardian című napilap honlapján a tavaly nyári világbajnoki döntőt vezető Webb nyilatkozata. - Kiválóan szerepelt a világbajnokságon, elődöntőt vezethetett, a legjelentősebb szinteken is bebizonyította, hogy nagyszerű játékvezető. A Bajnokok Ligájában is jól dolgozott, azzal, hogy őt jelölték ki, elismerik a képességeit."

A 39 éves Webb - aki a sorozat előző fináléját, az Internazionale-Bayern München találkozót vezette - úgy véli, Kassaira óriási élmény vár: "Fantasztikus hangulat lesz a Wembley Stadionban, két nagyszerű szurkolótáborral. Remélem, lesz alkalma arra, hogy kiélvezze ezt a lehetőséget, ugyanis kiváltság egy ilyen mérkőzést vezetni. Biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy vezet majd, mint bármelyik más BL-összecsapáson. Úgy gondolom, pályafutása egyik csúcspontjaként tekint majd vissza az összecsapásra."
A 35 éves Kassai minden idők legfiatalabb játékvezetője lesz BL-döntőben, munkáját Erős Gábor (40 éves) és Ring György (30) asszisztensek, továbbá a két kapunál elhelyezkedő Fábián Mihály (31) és Bognár Tamás (33) segíti majd, s Vad II István (32) lesz a tartalék játékvezető. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst (biztonsági tartalékot) jelölt Kispál Róbert (42) személyében.
Kassai a korrekordot Pierluigi Collinától, az UEFA játékvezető bizottságának elnökétől "veszi el", aki 39 évesen dirigálta 1999-ben a Manchester United-Bayern München összecsapást.


Barcelona - Manchester United 3:1 A Barcelona Pedro, Messi és Villa góljával
London, Wembley-stadion
Vezette: Kassai Viktor (Erős, Ring - asszisztensek, Vad II I. - negyedik játékvezető: Fábián, Bognár T. - magyarok)
Barcelona:
Víctor Valdés - Dani Alves, Mascherano, Piqué, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Villa, Messi, PedroCserepad: Olazábal (kapus), Puyol, Bojan Krkic, Sey. Keita, Afellay, Adriano, Thiago Alcántara
Manchester United:
Van der Sar - Fábio, R. Ferdinand, Vidics, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Pak Dzsi Szung - Rooney, J. Hernández.Cserepad: Kuszczak (kapus), Smalling, Fletcher, Scholes, Anderson, Nani, Owen.

Bírói döntések:
SZÖGLET 11'oerc Barcelona
GÓÓÓL 27 perc'Barcelona Pedro lövi be Xavi passzát Pedrónak, és mivel nem volt mellette védő szoros őrizetben, még meg tudta tolni a labdát a támadó, és kilőtte Van der Sar kapuját. 1-0!
Pedró vezető gólja: Videó link Link
GÓÓÓL 34' perc Manchester United Rooney a gólszerző. 1:1 az erdmény
Rooney gólja videón Link
......


SZABADRÚGÁS 41perc Barcelona Xavi adta Pedrónak, aki mellészúrta.
II. félidő
KÖZÉPKEZDÉS 46 perc'
Barcelona Jöhet az idei BL utolsó 45 perce?
SZÖGLET 47-48perc'Barcelona Mascherano harcolta ki, majd Messi tette ugyanezt.
GÓÓÓL 55 perc' Messi A 12. gólját szerezte a sorozatban. Egy mintaszerű Barca adogatás után Iniesta passzolt Messihez, aki tőle szokatlan helyről, a 16-ostól nem messze, középről lőtt, labdája utat talált a Manchester United kapujában. Szép íve volt a labdának: 2-1!
...... ............


Kassai Viktornak egyelőre nincs nehéz dolga:
SÁRGA LAP 60 perc'Dani Alves Evrát buktatta.
SÁRGA LAP 61 perc' Carrick Ő meg Iniestának szúrt oda.
SZÖGLET 67' Manchester United Xavi lőtte bal oldalról
CSERE 69 perc' Manchester United Fabio helyett Nani a pályán
Ápolás 69 perc' Fabio Sokáig ápolták az angolok védőjét, nem is tudta folytatni.
GÓÓÓL 70perc'David Villa Gyönyörű ívelés. Messi kavart az angolok 16-osán belül, a labdát nem tudták kirúgni Vidicék, Ferdinand kifejezetten ügyetlen volt, a labda David Villa elé került, aki nagyon szépen ívelt Van der Sar kapujába. 3-1!
Messi kavart az angolok 16-osán belül, a labdát nem tudták kirúgni Vidicék, Ferdinand kifejezetten ügyetlen volt, a labda David Villa elé került, aki nagyon szépen ívelt Van der Sar kapujába. 3-1!
Videó link Link
CSERE 77perc' Manchester United Scholes a pályán Carrick helyén.
SÁRGA LAP 80perc' Valencia Csak megkapta a sárgáját.
......


SÁRGA LAP 84perc' Dani Alves Húzta az időt.
CSERE 85 perc' Barcelona Keita Villa helyett a pályán, és Alves helyett Puyol a pályán.
90. PERC: Három percet hosszabbít Kassai játékvezető.
CSERE 92 perc'Barcelona Affelay is beállt. Volt egy lövése is.
93. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, A BAJNOKOK LIGÁJA GYŐZTESE 2011-BEN AZ FC BARCELONA!
Van minek örülnie Lionel Messinek:
........


....


........



Összefoglaló:
A Barcelona teljesen megérdemelte a Bajnokok Ligája-győzelmet, mert a döntőben, annak ellenére, hogy Rooney azonnal kiegyenlített Pedro gólja után, végig uralta a mérkőzést.
Többet, jobban, pontosabban passzolt, támadott, az angolok pedig nem tudták Hernandezt és Rooneyt olyan helyzetbe hozni, amely komoly gólszerzési lehetőséghez vezetett volna.
A Barcelona a 2009-es döntő után ismét két góllal verte meg a Manchester Unitedet együttesét a legrangosabb európai sorozat döntőjében. Ez a katalánok negyedik elsősége a BEK-ben/BL-ben, amely előtt még Alex Ferguson is meghajolt.


,,Ahogy azt várhattuk, Kassai kitűnő volt"
2011-05-29 00:31:53 Nemzeti sport
A labdarúgó-játékvezetők teljesítményével foglalkozó egyik szakportál tudósítója szerint Kassai Viktor, ahogy arra számítani lehetett, kitűnően vezette a Barcelona-Manchester United BL-döntőt.
Az elemzés szerint a magyar játékvezető segítette a folyamatos játékot, nem tördelte azt szét fölösleges fújásokkal, igaz, ebben a játékosok is partnernek bizonyultak, mivel nem volt durva a meccs. Ezt jól jelzi, hogy mindössze 21 szabálytalanságot követtek el a két együttes futballistái a fináléban. Kassai az első félidőben egyszer sem húzott elő lapot, a második játékrész derekán viszont Dani Alvesnek, majd nem sokkal később Michael Carricknek is kiosztott egy sárgát. Ez eredményesnek bizonyult, hiszen megfékezte az indulatokat. A szakértő a Valenciának adott sárga lapot is jogosnak tartja, Víctor Valdését viszont kissé szigorúnak, mivel a kapus szerinte a csere miatt nem végezte el időben a kirúgást. A szakértő szerint a Manchester United gólja előtt Ryan Giggs néhány centivel előrébb helyezkedett a védőnél, de ez olyan kis távolság volt, hogy nem igazán lehet az asszisztenst emiatt elmarasztalni. Az értékelés kitér a két büntetőgyanús szituációra is - az első félidőben Evra, a másodikban Villa kezét találta el a labda a saját tizenhatosán belül -, amelyben Kassai a cikk szerint helyesen intett továbbot, mivel egyik kezezés sem volt szándékos. Az elemzés Kassai teljesítményét összességében nagyon meggyőzőnek ítélte meg, megemlítve, hogy ha valaki elég jó, akkor nem lehet túlságosan fiatal egy ilyen feladatra. A 35 éves Kassai Viktor ugyebár a legfiatalabb játékvezető, aki valaha Bajnokok Ligája-döntőt vezethetett.
...... ........... .....


Így kell vezetni a BL-döntőt
Kassai a folyamatos játékot preferálta, végig rendet tartott, komolyabb hibát nem követett el
 
 
1 komment , kategória:  Magyar foci  
Címkék: játékvezetőjének, teljesítményével, szurkolótáborral, világbajnokságon, megtiszteltetés, csúcspontjaként, legjelentősebb, színvonalukhoz, teljesítményét, bebizonyította, internazionale, felkészültünk, természetesen, büntetőgyanús, tevékenykedik, bizottságának, elmarasztalni, kiegyenlített, összességében, tevékenykedni, játékvezetője, asszisztensek, összecsapáson, pedrocserepad, nyilatkozatot, összecsapásra, eredményesnek, hagyományokat, diplomatikus, legrangosabb, legfiatalabb, tizenhatosán, fantasztikus, beszélhetett, futballistái, kifejezetten, magyar játékvezető, labdarúgó Bajnokok, mérkőzés előtt, mérkőzésről Kassai, udvarias formulák, híresen diplomatikus, életkor számít, alapvonalnál Fábián, tartalék játékvezető, meccsek meccse, foci ünnepe, tv-nézők élvezetes, magyar játékvezetői, hétfős magyar, nagy feladatot, magyar sípmester, Kassai Viktor, Bajnokok Ligája, Európai Labdarúgó Szövetség, Manchester United, Erős Gábor, Ring György, Fábián Mihály, Bognár Tamás, Kispál Róbert, Puhl Sándor, Palotai Károly, Howard Webb, Kassai Viktort, Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntő, Bajnokok Ligájában, Internazionale-Bayern München, Wembley Stadionban, Pierluigi Collinától, Manchester United-Bayern München, Barcelona Pedro, Bognár, Víctor Valdés, Dani Alves, Bojan Krkic, Thiago Alcántara, Dzsi Szung, Manchester United Rooney, Barcelona Xavi, Barcelona Jöhet, Barcelona Mascherano, Messi, Kassai Viktornak, SÁRGA LAP, Dani Alves Evrát, Carrick, Manchester United Xavi, Manchester United Fabio, Fabio Sokáig, David Villa Gyönyörű, David Villa, Manchester United Scholes, Valencia Csak, Dani Alves Húzta, Barcelona Keita Villa, Barcelona Affelay, VÉGE MÉRKŐZÉSNEK, BAJNOKOK LIGÁJA GYŐZTESE, Lionel Messinek, Bajnokok Ligája-győzelmet, Manchester Unitedet, Alex Ferguson, Manchester United BL-döntőt, Dani Alvesnek, Michael Carricknek, Víctor Valdését, Ryan Giggs, Bajnokok Ligája-döntőt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Ünnepelj csak  A boldogság ült a világvégén  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Minden gyerek jó.  Búzaszentelés  A keserű igazság  A fák lelke  Amit átélünk,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idézetek a barátságról  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A Föld napja  Alakot vált...  Ünnepelj csak  Irgalom és ítélet  Beney Zsuzsa - Sirató  Jó éjszakát  A fák lelke  A világnak égető szüksége van ...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  S a dalok tanulsága  Zilahy Lajos gondolata  Föld napja április 22  S a dalok tanulsága  Alakot vált...  Esti kép  Gondolatok az életről és szere...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ez a jó az alvásban.  Az idő elsodorja létezésünk  képre írva  A világnak égető szüksége van ...  A Föld napja  Szent György napi hiedelmek, s...  Ha így haladunk...  A boldogság ült a világvégén  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Messziről jött ember  Muratáj  Facebookon kaptam  A végzet az  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálkozni kell ahhoz,  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Föld napja április 22  Próbálkozni kell ahhoz,  Gárdonyi Géza - Április végén  A boldogság ült a világvégén  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede... 
Bejegyzés Címkék
magyar játékvezető, labdarúgó Bajnokok, mérkőzés előtt, mérkőzésről Kassai, udvarias formulák, híresen diplomatikus, életkor számít, alapvonalnál Fábián, tartalék játékvezető, meccsek meccse, foci ünnepe, tv-nézők élvezetes, magyar játékvezetői, hétfős magyar, nagy feladatot, magyar sípmester, szép magyar, eddigi utolsó, sorozat fináléját, tavalyi BL-döntő, angol Howard, tavaly nyári, legjelentősebb szinteken, sorozat előző, ilyen mérkőzést, korrekordot Pierluigi, mintaszerű Barca, angolok védőjét, angolok 16-osán, labda David, pályán Carrick, angolok pedig, 2009-es döntő, legrangosabb európai, katalánok negyedik, elemzés szerint, folyamatos játékot, első félidőben, második játékrész, kapus szerinte, csere miatt, szakértő szerint, asszisztenst emiatt, értékelés kitér, másodikban Villa, saját tizenhatosán, cikk szerint, elemzés Kassai, ilyen feladatra, legfiatalabb játékvezető, játékvezetőjének, teljesítményével, szurkolótáborral, világbajnokságon, megtiszteltetés, csúcspontjaként, legjelentősebb, színvonalukhoz, teljesítményét, bebizonyította, internazionale, felkészültünk, természetesen, büntetőgyanús, tevékenykedik, bizottságának, elmarasztalni, kiegyenlített, összességében, tevékenykedni, játékvezetője, asszisztensek, összecsapáson, pedrocserepad, nyilatkozatot, összecsapásra, eredményesnek, hagyományokat, diplomatikus, legrangosabb, legfiatalabb, tizenhatosán, fantasztikus, beszélhetett, futballistái, kifejezetten, nyilatkozata, teljesítmény, asszisztenst, nyilatkozott, összefoglaló, helyezkedett, világbajnoki, játékvezetői, változtatunk, játékvezetők, lehetőséghez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7175
  • e Hét: 42161
  • e Hónap: 75315
  • e Év: 309062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.